FinansWatch

Federal Reserve: Vil om nødvendigt hæve renten hurtigere

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, siger, at den amerikanske økonomi er stærk og kan håndtere endnu højere renter, hvis det bliver nødvendigt for at modvirke inflationen.

Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, siger mandag, at centralbanken vil tage de "nødvendige skridt" for at få inflation ned, selvom det betyder, at renten stiger hurtigere end forventet og i sidste ende til niveauer, der vil trække væksten for den bredere økonomi ned.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en forberedt tale til National Association for Business Economics.

Den amerikanske centralbanks beslutningstagere løftede onsdag i sidste uge centralbankens styringsrente med et kvart pct.point, hvilket var den første rentestigning siden marts 2018, og samtidig signalerede centralbanken yderligere seks rentestigninger af samme størrelse i år.

"Hvis vi konkluderer, at det er hensigtsmæssigt at rykke mere aggressivt ved at hæve styringsrenten med mere end 25 basispunkter på et møde eller møder, vil vi gøre det," siger Powell i den forberedte tale.

"Og hvis vi bestemmer, at vi bliver nødt til at stramme ud over det neutrale niveau og til en mere restriktiv holdning, så vil vi også gøre det," siger centralbankchefen.

Centralbanker ser typisk gennem begivenhedsdrevne chok i råvarepriserne, fremhæver Powell, der pointerer, at denne gang ikke nødvendigvis bliver typisk.

"Risikoen er stigende for, at en længere periode med høj inflation kan presse de langsigtede forventninger ubehageligt højere, hvilket understreger behovet for, at renteudvalget rykker hurtigt, som jeg har beskrevet," tilføjer han.

Kommentarerne tyder ifølge Bloomberg News på, at Powell ser endnu højere inflation som en større risiko for økonomien end afmatning på kort sigt som følge af øgede brændstofomkostninger og stigende usikkerhed.

Powell beskriver økonomien som "meget stærk" og godt positioneret til at håndtere højere renter.

Feds Barkin: Vi kan bevæge os hurtigere, men har allerede effekt

USA: Centralbankchefer ser seks renteløft mere i 2022  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs