FinansWatch

Chefstrateg ser langt større sandsynlighed for kursstigninger end fald

Høj inflation har frarøvet centralbankerne et manøvrerum, mens markedet går ind i en urolig periode.

Spændingerne mellem Rusland og USA over Ukraine påvirker markedet. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Markedet har fået en særdeles skidt start på 2022, hvor optimismen forsvandt, men det behøver ikke vare ved.

Det er vurderingen fra Nykredit, som tror mere på stigninger i de kommende måneder end fald, fremgår det af en analyse.

"Vi ser højere sandsynlighed for, at markedet ligger væsentligt højere end væsentligt lavere om tre måneder," skriver chefstrateg Frederik Engholm.

Det er især de forestående renteforhøjelser, der har taget pusten ud af de mange vækstaktier, og som tynger det samlede marked.

"Det kan dog godt tage markedet nogen tid at genfinde sine ben, så volatiliteten kan forblive høj, og kursfaldene forværres, før det er afsluttet. Det forstærkes af, at andre forhold også presser markedet," skriver Frederik Engholm, der henviser til den tilspidsede situation i Ukraine, som har fået USA og Rusland til at trække fronterne op.

"Der er pres på de fleste aktiemarkeder, men med betydelig forskelle på tværs af regioner. De mere value-orienterede markeder har klaret sig bedst, men det amerikanske marked, og særligt Nasdaq, har haft det svært. Det samme gælder det danske C25, som også er domineret af vækstaktier," lyder det videre.

De globale aktier er siden årets start faldet i omegnen af 7 pct., hvilket er en hård start, men ifølge Frederik Engholm ikke noget ud over det sædvanlige.

"Indtil videre matcher starten på året nogenlunde rutsjeturen tilbage i september," lyder det.

Onsdag er der endnu engang møde i Federal Reserve, hvor inflation og pengepolitikken er på dagsordenen. Konklusionen på det møde bliver afgørende for den kortsigtede markedsudvikling, lyder det fra banken.

"Den høje inflation har frarøvet centralbanken det manøvrerum, den tidligere havde, til at understøtte markedet i urolige perioder. Nu kan den ikke rigtig undslå sig stramningerne, som kommer. Men vores vurdering vil være, at kombinationen af svagere væksttempo på det seneste, højere renter og urolige markeder vil bidrage til, at centralbanken vil stramme sig an for ikke at forstærke panikken," skriver chefstrategen.

SEB sænker anbefaling på Jyske Bank

Danske bankaktier steg efter opjusteringer  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs