FinansWatch

Kina øger kortsigtet likviditetsindsprøjtning efter stor efterspørgsel

Der er stor efterspørgsel på likviditet i Kina op mod årsskiftet, så centralbanken har postet penge ind i det finansielle system.

People's Bank of China har hovedkvarter i Beijing. | Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har øget likviditetsindsprøjtningen i banksystemet til det højeste niveau i to måneder. Det skyldes en traditionel stigende efterspørgsel efter likviditet op til årets udgang.

People's Bank of China tilførte 200 mia. yuan (31 mia. dollar) til det finansielle system gennem en syv dages omvendt genkøbsaftale, mens 10 mia. yuan samtidig forfalder.

Tiltaget kommer, efter en indikator for de kortsigtede låneomkostninger mandag steg til det højeste niveau i et år - et klart tegn på likviditetsmangel på interbankmarkedet.

Likviditetsforholdene i Kina har en tendens til at stramme til hen mod afslutningen af året, da banker hamstre likviditet for at forberede sig til det årlige myndighedscheck.

People's Bank of China reducerede tidligere i denne måned bankernes reservekrav i et forsøg på at fastholde rigelig likviditet som støtte til den økonomiske genopretning fra pandemien.

Kinas centralbank sænker reservekrav for landets banker

JPMorgan: Topchef undskylder to gange for Kina-bemærkning 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs