FinansWatch

Fed-chefer så inflationspres vare længere

Chefgruppen vurderer dog, at inflationsraten vil falde betydeligt i 2022.

Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Chefgruppen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, diskuterede på sit seneste rentemøde den forhøjede inflation i USA's økonomi.

Det fremgår onsdag af referatet at mødet den 2. og 3. november.

"Deltagerne så generelt det nuværende forhøjede inflationsniveau som stort set afspejlende faktorer, der sandsynligvis ville være forbigående, men vurderede, at inflationspresset kunne tage længere tid at aftage, end de tidligere havde vurderet," hedder det i referatet.

Årsagerne til den udvikling var ifølge medlemmerne af Federal Open Market Committee, FOMC, der er bankens bestemmende renteudvalg, at Delta-varianten af coronavirusset havde forværret forhindringerne på udbudssiden af økonomien og samtidig understøttet det høje efterspørgselsniveau. Desuden havde stigende energipriser og lønninger samt højere niveauer for boligleje øget inflationen.

"Selv om deltagerne forventede, at det betydelige inflationspres ville vare længere, end de tidligere havde forventet, fortsatte de generelt med at forudse, at inflationsraten ville falde betydeligt i løbet af 2022, efterhånden som ubalancerne i udbuddet og efterspørgslen aftog."

"Ikke desto mindre indikerede de, at deres usikkerhed om denne vurdering var taget til."

Amerikanske bankvagthunde planlægger at udvikle regler for kryptovaluta næste år

Tysk coronasituation kan udskyde PEPP-udfasning og svække euro 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs