FinansWatch

Fed-chef ser forhøjet inflation vare længere end ventet

Den forhøjede inflation kommer til at vare længere end den amerikanske centralbank havde ventet, lyder det fra Jerome Powell.

Foto: Al Drago/AFP / AFP

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, ser den forhøjede inflation, der præger den amerikanske økonomi lige nu, vare længere, end Federal Reserve selv havde ventet.

Det sagde han i en tale sent fredag eftermiddag dansk tid ifølge flere medier.

Centralbankchefen siger dog samtidig, at Federal Reserve ikke ville tøve med at hæve renten, hvis den så en seriøs risiko for, at inflationsforventningerne ryger varigt i vejret.

Ifølge Jerome Powell er Federal Reserve i øvrigt godt på vej til at begynde en nedtrapning af centralbankens opkøbsprogram, såkaldt tapering, og nedtrapningen ventes stadig at være afsluttet i midten af næste år.

Selv om nedtrapningen af opkøbsprogrammet nærmer sig, mangler den amerikanske økonomi fortsat noget, før den er kommet sig helt efter coronakrisen.

Og opsvinget har generelt været meget ujævnt, lyder det fra Jerome Powell, der blandt andet henviser til de nuværende forsyningskædeproblemer med flaskehalse mange steder.

Forsyningskæderne vil dog på globalt plan igen begynde at fungere normalt over tid, mener centralbankchefen.

Centralbank strammer reglerne for chefernes investeringer

Senator langer igen ud efter Jerome Powell og Fed 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs