FinansWatch

Fed vil fremlægge rapport om fordele og ulemper ved digital dollar

Fed er på trapperne med en rapport om fordele og risici ved at udbyde kryptovaluta, lyder det ifølge Bloomberg News.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), ventes så tidligt som i denne uge at offentliggøre sin gennemgang af fordele og risici ved at udbyde sin egen kryptovaluta.

Det skriver Dow Jones ifølge Bloomberg News.

Der er dog stor splittelse blandt direktører og styrelsesmedlemmer i centralbanken, og det er derfor usandsynligt, at der vil komme en afgørende beslutning om skabelsen af en digital dollar foreløbig.

En digital dollar ville fungere på samme måde som den fysiske valuta, hvor den udstedes af centralbanken, modsat private kryptovalutaer som bitcoin.

Fortalere for en statsstyret kryptovaluta mener, at den vil effektivisere og sænke omkostningerne ved pengebevægelser og gøre det nemmere for regeringen at yde finansiel støtte.

Samtidig vil det hjælpe USA med at holde sig på tæerne, hvad lovgivning af digitale valutaer angår.

"Det er bare meget svært for mig at se, at USA med dollars status som dominerende valuta ved internationale transaktioner ikke skulle melde sig på banen i en sådan situation med et tilsvarende tilbud," sagde Lael Brainard, der er medlem af Feds styrelse, ved National Association for Business Economics i sidste uge.

Fed-chef, Jerome Powell, er dog mindre positivt stemt over for den digitale dollar, da han mener, at amerikanerne aktivt bruger og foretrækker at have kontanter.

Samtidig er der en række privatlivsproblematikker forbundet med kryptovalutaen, da systemet brugt til håndteringen af kryptovalutaen vil give Fed indsigt i, hvad hver enkelt bruger sine penge på.

Også Randal Quarles, der er medlem af Feds styrelse, har udtrykt skepsis omkring nødvendigheden af en digital valuta, og at den nuværende fysiske dollar allerede i høj grad er "digitaliseret".

Fed ventes at offentliggøre sin gennemgang og analyse af den digitale dollar, men det er ifølge Dow Jones usandsynligt, at centralbanken vil komme med en decideret anbefaling.

Fed-chef i Philadelphia vil have snarlig og kedelig nedtrapning

Fed-chef i Cleveland: Venter organisk reduktion i balancen  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs