FinansWatch

EBA: Øget digitalisering skaber regulatoriske udfordringer

Banker og betalingsvirksomheder benytter sig i stigende grad af onlineplatforme i kontakten med kunderne, og det skaber regulatoriske udfordringer, mener det europæiske banktilsyn, EBA.

EBA har udsendt en rapport om digitalisering i bankerne. | Foto: PR/EBA

Kunderne bruger i stigende grad digitale platforme, som banker og betalingsindustrien stiller til rådighed. Det slår det europæiske banktilsyn, EBA, fast i en rapport tirsdag, skriver Agence Europe.

Den øgede digitalisering skaber "nye former for finansiel, operationel og omdømmemæssig afhængighed", og selv om EBA ifølge nyhedsbureauet ikke foreslår konkrete tiltag på lovgivningssiden, mener tilsynet alligevel, at de stadigt mere digitale banker udgør en udfordring for tilsynenes overvågning af dem.

EBA mener ikke, at EU's forskellige finansielle tilsyn har en god nok forståelse af de mere platform-baserede forretningsmodeller, og derfor har tilsynet en stribe anbefalinger til, hvordan man sikrer et tilstrækkeligt godt tilsyn med de digitale banker.

Blandt andet anbefaler EBA ifølge Agence Europe at sende spørgeskemaer ud til bankerne for blandt andet at finde ud af, hvordan man indsamler data på samarbejderne mellem digitale platforme og den finansielle sektor, samt at analyse risiciene, der er forbundet med samarbejderne.

ECB gentager krav om "komplet og hurtig" implementering af nye kapitalkrav

ECB og europæisk tilsyn tilslutter sig centralbankers Basel-opråb 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs