FinansWatch

Fed-chefer sælger alle aktier for at imødegå etiske bekymringer

Centralbankchefer sælger alle enkeltaktier efter løftede øjenbryn hos deltagere på finansmarkederne.

Foto: Chris Wattie/Reuters/Ritzau Scanpix

To amerikanske centralbankchefer har valgt at sælge alle deres aktier for at imødegå etiske bekymringer.

Det skriver CNBC, der pointerer, at de to chefer fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil sælge alle deres aktier før 30. september og placere provenuet i passive investeringer.

Robert Kaplan og Eric Rosengren meddelte torsdag, at de vil sælge alle deres enkeltaktier som følge af etiske bekymringer vedrørende aktiehandel i 2020.

"Selvom mine personlige opsparings- og investeringstransaktioner har overholdt den amerikanske centralbanks etiske regler, har jeg besluttet at adressere forekomsten af enhver interessekonflikt ved dette tiltag," siger Rosengren, formand for Boston Fed.

Meddelelsen fra de to Fed-chefer kommer i forbindelse med, at Fed-cheferne står over for en undersøgelse af investeringsaktiviteten i et år, hvor centralbanken har understøttet de finansielle markeder.

En formular offentliggjort i denne uge har ifølge CNBC løftet øjenbryn hos deltagere på finansmarkederne, idet den har afsløret at Kaplan, der er chef for den regionale centralbank i Boston, har handlet enkeltaktier for millioner af dollar i blandt andet Apple, Amazon og Delta Airlines.

Opgørelsen viser ifølge CNBC, at Kaplan ved udgangen af 2020 ejede 32 enkeltaktier, fonde eller alternative aktiver, hvoraf 27 af dem havde en værdiansættelse på mere end 1 mio. dollar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs