FinansWatch

Aktive Ejere kritiserer regeringens reformplan

Det er en dårlig idé at hæve aktie- og kapitalskatten, mener Henrik Sass Larsen, adm. direktør for venture- og kapitalfondenes brancheorganisation.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksens tidligere socialdemokratiske kollega Henrik Sass Larsen, som i dag er adm. direktør hos brancheorganisationen Aktive Ejere, retter nu kritik af den reformplan, regeringen tirsdag lagde frem.

Det sker i et interview med Børsen.

"Overordnet set er vi pænt skuffede over det udspil. Vi synes ikke, der på nogen hovedstrækninger rigtig er noget, der byder ind ift. den aktuelle udfordring, vi står overfor i Danmark," siger han.

Henrik Sass Larsen havde foretrukket en håndsrækning til venture- og kapitalfondene på bagkant af corona-krisen, og han forstår således ikke, at regeringen vil hæve aktie- og kapitalskatten.

Finansminister Nicolai Wammen har forsvaret det nye beskatningsforslag med, at pengene skal bruges til at fjerne modregning for pensionister.

Aktive Ejere repræsenterer landets venture- og kapitalfonde og har haft Henrik Sass Larsen som topchef siden januar 2020.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, KapitalWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs