FinansWatch

Finanskommissær revser medlemslande for manglende forhandlinger om bankunionen

Hos EU-Kommissionen er der utilfredshed med, at forhandlingerne om bankunionen ikke har rykket sig en millimeter i år.

Mairead McGuinness er finanskommissær i EU. | Foto: Kenzo Tribouillard/AP/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen vil meget gerne have afsluttet bankunionen, men på grund af fodslæbende medlemslande er det ikke lykkedes at få nogen form for fremskridt. Det sagde EU's kommissær med ansvar for det finansielle område, Mairead McGuiness, på et pressemøde tirsdag ifølge Børsen Pro Finans.

"Ministerrådet havde planlagt at kunne præsentere en plan, eller "roadmap", for, hvordan vi kunne komme frem til at få afklaret de udestående elementer denne sommer, men det er ikke blevet til noget. Det vil ellers være meget hjælpsomt for os i Kommissionen," sagde hun.

Hun henviser til, at medlemslandene i regi af EU's ministerråd i forsommeren planlagde at enes om en plan for, hvordan man kan arbejde sig henimod enighed om de sidste elementer af bankunionen. Man måtte dog opgive efter lange forhandlinger.

Det er særligt en fælleseuropæisk indskydergaranti, der har fået akronymet EDIS, som volder problemer. Indskydergarantien er en hjørnesten i bankunionen, men blandt andet Tyskland er skeptisk over for udsigten til at skulle hæfte for indskuddene i de traditionelt mere usikkert kapitaliserede banker i Sydeuropa.

Danmark står foreløbigt uden for bankunionen, og den socialdemokratiske regering har skudt spørgsmålet om medlemsskab til hjørne, indtil unionen er færdiggjort.

Eurogruppen stiller køreplan til næste skridt i bankunionen i udsigt inden nytår

EU-lande giver hinanden mere tid til næste skridt mod bankunionen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs