FinansWatch

Finansforbundet til Folkemødet: Overenskomsten skal brydes op, hvis det skal lykkes med mere fleksibilitet på arbejdspladsen

Mere fleksibilitet på arbejdspladsen kan udfordre de aftalemodeller for overenskomster, finanssektoren har været vant til at arbejde med. Det mener Kent Petersen fra Finansforbundet, der sammen med blandt andet Finanssektorens Arbejdsgiverforening debatterede sammenhold i arbejdsfællesskabet i sektoren til Folkemødet på Bornholm.

Kent Petersen fra Finansforbundet tror, det er nødvendigt at nytænke de aftalemodeller, overenskomsterne normalt bygges ud fra, når fleksibilitet bliver en større del af arbejdslivet. | Foto: PR/ Finansforbundet

Over alt i finanssektoren er arbejdsgivere og medarbejdere ved at finde en model for, hvordan fremtidens arbejdsplads skal se ud. Det var også på programmet til dette års Folkemøde på Bornholm, hvor Finansforbundet lørdag havde arrangeret en debat under overskriften: "Hvordan holder vi sammen i arbejdsfællesskabet?".

Ifølge Kent Petersen, der er formand for Finansforbundet, kræver den fremtidige arbejdsplads efter corona en reformation af de allerede eksisterende overenskomster.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs