FinansWatch

ECB: Rolig hånd i genrejsningen er afgørende

ECB-chef Christine Lagard forventer en stor stigning i den økonomiske aktivitet i andet halvår.

Foto: Armando Franca/AP/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil med "en rolig hånd" fortsætte med at understøtte økonomien i eurozonen i de kommende måneder.

Samtidig er det alt for tidligt at tale om en eventuelt nedtrapning af pandemiprogrammet (PEPP), som i de kommende måneder vil fortsætte i et væsentligt højere tempo end i starten af året - ligesom det også har været tilfældet i andet kvartal hidtil.

Det er hovedpunkterne fra pressemødet med Christine Lagarde, der er chef for ECB, efter centralbankens rentemøde torsdag.

Hun venter en stor stigning i den økonomiske aktivitet i andet halvår af 2021 - en genrejsning, der allerede er sat i gang i andet kvartal.

Derfor løfter ECB også sine skøn for både den økonomiske vækst og for inflationen i både 2021 og 2022.

Christine Lagarde understreger dog, at flaskehalse udgør en midlertidig trussel for opsvinget, men på længere sigt økonomien komme sig stærkt som følge af den hurtige udrulning af covid 19-vacciner, der kan sætte en stopper for restriktioner.

Når man kigger på inflationen, som er steget kraftigt i de seneste måneder - og hvor ECB nu også venter højere absolutte tal for hele 2021 - skal man dog også huske servicesektoren, der udgør en meget stor del af økonomien i eurozonen.

Her har der nemlig ikke været de store prisstigninger endnu, lyder det fra Christine Lagarde, der ellers påpeger, at aktiviteten er på vej op - hvilket også illustreres af de seneste PMI-tal.

Lagarde løfter forventningerne til vækst og inflation i de kommende år 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs