FinansWatch

Investorer advarer om høj risiko ved First North-selskaber

En række First North-selskaber har ikke kunnet indfri egne vækstambitioner, og flere investorer peger på stor risiko ved at investere i selskaberne.

Fondsbørsen i København. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

En række investorer slår over for Børsen til lyd for, at man skal være særdeles opmærksom på de vækstambitioner, som selskaber på First North-børsen melder ud, og som flere selskaber har haft svært ved at leve op til, som Børsen beskrev onsdag.

"Dem, som tror, at disse børsnoteringer er godt for den danske aktiekultur, er vel pænt sagt naive. Husk på, at tilbage i 2007 var der 26 selskaber noteret på First North 1.0. I 2016 var der ni tilbage. Enten var de gået konkurs eller blevet afnoteret. Et lignende scenarie for First North 2.0 kan bestemt ikke udelukkes," skriver Peter Mosbæk, der tidligere har været investeringschef hos Maj Invest, i en kommentar til Børsen.

Over for FinansWatch har Carsten Borring, noteringschef hos Nasdaq, betonet, at børsen holder øje med First North-selskaberne, og påpeget, at risiko er en del af dét at investere i aktier.

"Selvfølgelig ville vi helst være foruden, at nogle har en bumpy road, og vi ville gerne være i en verden, hvor alt gik godt. Men hvis alt gik godt, var der ikke en pris på risikovillig kapital. Så ville det være ligeså sikkert som en obligation, og der ville være 0 kr. at hente i afkast. Risiko er the name of the game," sagde Carsten Borring.

Nasdaq om unge selskabers slingrekurs på markedet: Risiko er the name of the game

Flere First North-selskaber er under pres 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs