FinansWatch

Aktører advarer mod whistleblowerordning for krænkelser

Ny whistleblowerordning, der omfatter anmeldelser af krænkelser, bliver svær for arbejdspladserne at håndtere, advarer aktører. Minister afviser kritikken.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser, at whistleblowerordning for krænkelser kan have modsat effekt. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det kan blive svært for arbejdspladser at håndtere sager om krænkelser, der bliver anmeldt via kommende whistleblowerordning. Det mener en række aktører, skriver Jyllands-Posten.

"Hvis der kommer en henvendelse om seksuel chikane fra en anonym ansat, hvad forestiller man sig så, at der skal gøres ved det? Man må ikke gøre noget, der afslører whistleblowerens identitet, og så er det svært," siger Flemming Dreesen, ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening, til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs