FinansWatch

Bankforsker opfordrer minister til at holde nallerne fra virksomheders prissætning

Erhvervsministeren Simon Kollerup (S) kan og bør ikke blande sig i bankernes prissætning, siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull. I stedet bør ministeren fokusere på at sikre gode konkurrenceforhold, lyder det.

Foto: Daniel Hedelund

Det er og bør være ude af erhvervsministerens hænder at blande sig i, hvad bankerne tager for deres produkter.

Det siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull til Ekstra Bladet i kølvandet på et Facebook-opslag fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvor ministeren giver udtryk for, at grænsen er nået for, hvornår bankerne opkræver negative renter af privatkunders opsparing.

I stedet bør ministeren fokusere på at skabe fair konkurrence bankerne imellem, vurderer Lars Krull, der peger på, at nogle banker opkræver negative renter på trods af, at de har balance mellem indlån og udlån:

"Han skal sørge for, at der er konkurrence, og at der ikke er en samordnet praksis. Bankerne må ikke rotte sig sammen - og selvom der ikke er en aftale, så må alle ikke gøre det samme. Vi ser tegn på, at banker gør det samme og til samme sats. Det skal passe til bankens konkurrenceposition," siger Lars Krull til Ekstra Bladet.

Erhvervsminister indkalder Finans Danmark til møde om negative renter: "Grænsen er nået"

Erhvervsorganisation glæder sig over minister-udmelding 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs