FinansWatch

Bankforsker opfordrer minister til at holde nallerne fra virksomheders prissætning

Erhvervsministeren Simon Kollerup (S) kan og bør ikke blande sig i bankernes prissætning, siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull. I stedet bør ministeren fokusere på at sikre gode konkurrenceforhold, lyder det.

Foto: Daniel Hedelund

Det er og bør være ude af erhvervsministerens hænder at blande sig i, hvad bankerne tager for deres produkter.

Det siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull til Ekstra Bladet i kølvandet på et Facebook-opslag fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvor ministeren giver udtryk for, at grænsen er nået for, hvornår bankerne opkræver negative renter af privatkunders opsparing.

I stedet bør ministeren fokusere på at skabe fair konkurrence bankerne imellem, vurderer Lars Krull, der peger på, at nogle banker opkræver negative renter på trods af, at de har balance mellem indlån og udlån:

"Han skal sørge for, at der er konkurrence, og at der ikke er en samordnet praksis. Bankerne må ikke rotte sig sammen - og selvom der ikke er en aftale, så må alle ikke gøre det samme. Vi ser tegn på, at banker gør det samme og til samme sats. Det skal passe til bankens konkurrenceposition," siger Lars Krull til Ekstra Bladet.

Erhvervsminister indkalder Finans Danmark til møde om negative renter: "Grænsen er nået"

Erhvervsorganisation glæder sig over minister-udmelding 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs