FinansWatch

Bankforsker opfordrer minister til at holde nallerne fra virksomheders prissætning

Erhvervsministeren Simon Kollerup (S) kan og bør ikke blande sig i bankernes prissætning, siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull. I stedet bør ministeren fokusere på at sikre gode konkurrenceforhold, lyder det.

Foto: Daniel Hedelund

Det er og bør være ude af erhvervsministerens hænder at blande sig i, hvad bankerne tager for deres produkter.

Det siger bankforsker ved Aalborg Universitet Lars Krull til Ekstra Bladet i kølvandet på et Facebook-opslag fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), hvor ministeren giver udtryk for, at grænsen er nået for, hvornår bankerne opkræver negative renter af privatkunders opsparing.

I stedet bør ministeren fokusere på at skabe fair konkurrence bankerne imellem, vurderer Lars Krull, der peger på, at nogle banker opkræver negative renter på trods af, at de har balance mellem indlån og udlån:

"Han skal sørge for, at der er konkurrence, og at der ikke er en samordnet praksis. Bankerne må ikke rotte sig sammen - og selvom der ikke er en aftale, så må alle ikke gøre det samme. Vi ser tegn på, at banker gør det samme og til samme sats. Det skal passe til bankens konkurrenceposition," siger Lars Krull til Ekstra Bladet.

Erhvervsminister indkalder Finans Danmark til møde om negative renter: "Grænsen er nået"

Erhvervsorganisation glæder sig over minister-udmelding 

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs