FinansWatch

IMF: Centralbanker kan indføre minusrenter

Verdens centralbanker kan uden problemer sænke deres renter endnu mere, vurderer et studie fra Den Internationale Valutafond.

Kristalina Georgieva er topchef i IMF. | Foto: MIKE THEILER/REUTERS / X00280

Det er sikkert for centralbanker at sænke renter ned til minus 2 pct. uden alvorlige konsekvenser, siger Den Internationale Valutafond, IMF.

Det skriver The Times.

I en analyse, hvor flere landes oplevelser med minusrente er blevet kortlagt, har IMF konkluderet, at politikken virker, og at det kun har få mindre alvorlige konsekvenser. Det resulterer dog i, at banker indfører gebyrer på konti hos blandt andet private husstande.

Få kunder har hævet deres penge som følge af indførslen af negative renter, bankernes profit er blevet holdt oppe, og den positive indflydelse på vækst og inflation har været stærk, siger IMF ifølge The Times.

Bank of England, der har en rente på 0,1 pct., har for nyligt konkluderet, at negative renter kan lade sig gøre i Storbritannien, men at det tidligst kan indføres i august.

Fem centralbanker har negative renter, herunder Den Europæiske Centralbank og Bank of Japan. Sveriges Riksbank var den første til at indføre minusrenter i juli 2009. De laveste minusrenter er minus 0,75 pct. i Danmark og Schweiz.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs