Nasdaq strammer overvågning af sociale medier efter Gamestop-sag

Nasdaq vil nu sætte større lup på sociale medier for at tage hånd om eventuel kursmanipulation. Det sker efter Gamestop-aktien gik amok, da Reddit-brugere ville presse en række hedgefonde.
Reddit-brugeres aktieaktivitet får Nasdaq til at søge mod myndighederne for hjælp. | Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Reddit-brugeres aktieaktivitet får Nasdaq til at søge mod myndighederne for hjælp. | Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske selskab Gamestops aktie har ved hjælp af private investorer enorm succes lige nu.

I går steg aktien med med 93 pct. til 148 dollars, mens den i dag, onsdag, har været oppe at vende i 354 dollars, efter Tesla-bossen Elon Musk på Twitter linkede til et aktieforum på det sociale medie Reddit.

Det får nu børsmægleren Nasdaq til at oppe sin overvågning af sociale medier, fortæller adm. direktør Adena Friedman ifølge Dagens Industri i et interview med amerikanske CNBC.

I sidste instans kan det føre til handelsstop for specifikke aktier, eller der kan blive rettet henvendelse til myndighederne.

”Hvis vi mener, at der er sket en manipulation, vil vi kontakte myndighederne og finanstilsynet, som derefter kan indlede en efterforskning,” fortæller Adena Friedman.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også