FinansWatch

FA efterlyser nye regler for hjemmearbejde

Politikerne bør give reglerne for hjemmearbejde et eftersyn, mener Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Der er behov for mere fleksible regler for hjemmearbejde, mener FA. | Foto: Pexels

Der er en gevinst at hente i form af velstand, hvis danskerne arbejder mere hjemmefra. Det skriver Nadeem Farooq, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i en kronik hos Børsen.

"I dag har vi meget firkantede arbejdsmiljøregler for hjemmearbejde. Samtidig tårner de positive erfaringer med hjemmearbejde under coronakrisen sig op. Tal fra World Economic Forum viser, at godt 80 pct. af virksomhedslederne angiver, at coronakrisen har accelereret automatiseringen af arbejdsprocesser og udvidet anvendelsen af hjemmearbejde," står der.

FA opfordrer derfor den nye kommission for arbejdsmarkedsreformer til at tage hul på et eftersyn af reglerne som det første i sit arbejde.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs