FinansWatch

Bæredygtig finansiering er også respekt for menneskerettigheder

Anden runde af EU’s udvikling af en bæredygtig taksonomi er skudt i gang, og hvor første runde mest handlede om den grønne dagsorden, skal finansvirksomhederne i anden runde også tænke sociale hensyn ind. En dansker sidder med i den ekspertgruppe, der skal rådgive EU-Kommissionen om, hvordan det bedst kan ske.

Signe Andreasen Lysgaard, specialkonsulent inden for menneskerettigheder og erhverv fra Institut for Menneskerettigheder, skal komme med indspark til EU-Kommissionen om, hvordan man får lavet en social taksonomi for finanssektoren, så der kommer opmærksomhed på, om virksomheder overholder for eksempel menneskerettighederne. | Foto: Dan Møller

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs