FinansWatch

Feds næstformand: Recession forværres uden mere finanstiel støtte

Charles Evans vurderer, at arbesløsheden ved slutningen af 2020 vil være på omkring 7-7,5 pct.

"Min prognose er baseret på noget omkring mindst 500 mia. dollar, hvis ikke 1 billion dollar, i yderligere finansiel støtte," siger den amerikanske centralbanks næstformand, Charles Evans. Foto: Edgard Garrido/Reuters/Ritzau Scanpix

Recessionen i USA vil blive større, hvis ikke de amerikanske politikere bliver enige om en ny hjælpepakke til økonomien. Det er vurderingen fra Charles Evans, som er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserves (Fed), afdeling i Chicago.

"Min prognose er baseret på noget omkring mindst 500 mia. dollar, hvis ikke 1 billion dollar, i yderligere finansiel støtte," sagde Charles Evans tirsdag i forbindelse med en virtuel konference," skriver Bloomberg News.

"Ellers, tror jeg, vil recessionsskabende dynamikker sætte ind i et meget større omfang."

Evans regner med, at arbejdsløsheden i slutningen af 2020 vil ende omkring 7,0-7,5 pct., mens den ses dale til 5,5 pct. et år senere. Den gennemsnitlige prognose fra alle bankens chefer peger på en arbejdsløshed på 7,6 pct. ved årets udgang og på 5,5 pct. til december 2021.

I august var arbejdsløsheden i USA på 8,4 pct. Under coronanedlukningerne toppede den i 14,7 pct. i april, mens den inden pandemiens start lå i 3,5 pct. i februar.

Amerikanske banker forbereder sig på lang periode med lav rentesats

Centralbank overvejer forlængelse af begrænsninger på bankudbytter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere