FinansWatch

Analyse: Tilsynsformands stop burde være en gave til regeringen – det bliver det næppe

I princippet får regeringen sit eget ønske opfyldt med David Landos exit som formand for Finanstilsynet. Men opgaven med at finde den fjerde tilsynsformand på bare seks år bliver ikke nem, og det vil næppe - i hvert fald på kort sigt - bidrage til en styrkelse af finansvagthunden, som har været under forandring og hårdt pres de seneste år. 

Erhvervsminister Simon Kollerup (tv) og skatteminister Morten Bødskov (th) | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Umiddelbart kunne det lyde som en foræring til regeringen, at Finanstilsynets formand siden 2018, David Lando, tirsdag meddelte, at han ikke ønsker at fortsætte en ny to-årig periode.

Socialdemokratiet ville nemlig gerne af med Lando - ja, og resten af bestyrelsen. Det sagde i hvert fald den daværende socialdemokratiske erhvervsordfører og nuværende skatteminister, Morten Bødskov, således i februar 2019, da partiet mente, at der var behov for en frisk start.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Flex Funding indgår stor garantiaftale med EU-fond

Den Europæiske Investeringsfond, EIF, vil garantere udlån hos Flex Funding for 425 mio. danske kr. "Det er kæmpestort," siger adm. direktør Henrik Vad, der nu er i dialog med flere institutionelle investorer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs