FinansWatch

Sydkoreansk økonom: "Vi har kurs mod ny finanskrise"

Ifølge Ha-Joon Chang er der ikke rettet op på fejlene efter finanskrisen i nullerne, og samtidig har man mistet nogle af instrumenterne, som kan genoprette økonomien. Det siger han til Politiken.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Den sydkoreanske økonom, Ha-Joon Chang, besøger denne weekend Bogforum i København, hvor han er aktuel med en kritisk bog om økonomisk tænkning.

I den forbindelse har Politiken bedt ham gøre status over den globale økonomi efter finanskrisen, og hans konklusion lyder som følgende.

"En ting er sikkert: Der kommer en ny økonomisk krise, og når den kommer, bliver den meget, meget svær at komme ud af. Det bliver langt værre end det, vi oplevede med finanskrisen i nullerne«" siger han til Politiken i et interview.

Ifølge sydkoreaneren er der flere faktorer, som gør sig gældende

"Vi har basalt set det samme finansielle system, som vi havde op til sidste finanskrise. Selv om chokket i årene efter gav anledning til selvransagelse, blev skridtene til reguleringer af finanssektoren enten aldrig ført ud i livet, indført i et alt for svagt omfang eller rullet tilbage, som det skete i USA, efter at Trump kom til magten," uddyber han til avisen.

Politiken har talt med flere danske eksperter i økonomi, som dog ikke helt deler Changs bekymringer.

Finansiel Stabilitet vinder sag mod tidligere top i krakket andelskasse

Afslutning af bankunionen kan have lange udsigter

Dansk beslutning om bankunionen går ind i slutfasen 

Mere fra FinansWatch

Pensionskasser halter efter på biodiversiteten

Kun 3 af 14 danske pensionsselskaber arbejder på nuværende tidspunkt med den nye internationale rapporteringsstandard for biodiversitet kaldet TNFD, og dermed er sektoren langt efter sit arbejde på klimafronten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs