FinansWatch

Sydkoreansk økonom: "Vi har kurs mod ny finanskrise"

Ifølge Ha-Joon Chang er der ikke rettet op på fejlene efter finanskrisen i nullerne, og samtidig har man mistet nogle af instrumenterne, som kan genoprette økonomien. Det siger han til Politiken.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Den sydkoreanske økonom, Ha-Joon Chang, besøger denne weekend Bogforum i København, hvor han er aktuel med en kritisk bog om økonomisk tænkning.

I den forbindelse har Politiken bedt ham gøre status over den globale økonomi efter finanskrisen, og hans konklusion lyder som følgende.

"En ting er sikkert: Der kommer en ny økonomisk krise, og når den kommer, bliver den meget, meget svær at komme ud af. Det bliver langt værre end det, vi oplevede med finanskrisen i nullerne«" siger han til Politiken i et interview.

Ifølge sydkoreaneren er der flere faktorer, som gør sig gældende

"Vi har basalt set det samme finansielle system, som vi havde op til sidste finanskrise. Selv om chokket i årene efter gav anledning til selvransagelse, blev skridtene til reguleringer af finanssektoren enten aldrig ført ud i livet, indført i et alt for svagt omfang eller rullet tilbage, som det skete i USA, efter at Trump kom til magten," uddyber han til avisen.

Politiken har talt med flere danske eksperter i økonomi, som dog ikke helt deler Changs bekymringer.

Finansiel Stabilitet vinder sag mod tidligere top i krakket andelskasse

Afslutning af bankunionen kan have lange udsigter

Dansk beslutning om bankunionen går ind i slutfasen

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere