FinansWatch

Lektor undrer sig over politisk aftale om betalingsløsninger

Det politiske indgreb over for Betalingsservice er slet ikke langsigtet og vil ikke gøre op med monopoltilstanden på området, lyder det fra lektor Christian Bergqvist.

Nets har solgt betalingsservice til Mastercard. Handlen afventer dog fortsat konkurrencemyndighedernes godkendelse. | Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Torsdagens politiske indgreb, der giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mulighed for at gribe ind, hvis priserne på betalingsløsninger vurderes for høje, kan føre til besparelser for danskerne. Forbrugerrådet Tænk jubler, men på Københavns Universitet er lektor Christian Bergqvist, der er ekspert i konkurrenceret, skeptisk. Det skriver Berlingske Business.

Løsningen er kortsigtet, og der vil fortsat være tale om, at Nets Betalingsservice har monpol – det er bare et ikkeudnyttende monopol, mener han og peger på, at aftalen ikke vil give bankerne incitament til at lave et produkt, der konkurrerer med Betalingsservice, fordi de i dag får penge af Nets.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs