FinansWatch

Tænketank advarer om høj risiko for recession i Storbritannien

Ifølge den britiske tænketank Resolution Foundation er risikoen for recession i Storbritannien på sit højeste niveau siden finanskrisen.

Foto: Jacob Ehrbahn/pxjePenge09.jpg

Risikoen for en recession i Storbritannien er på sit højeste niveau i mere end et årti, og der er brug for akutte planer for at bekæmpe den næste økonomiske nedgang. Det skriver Bloomberg på baggrund af en rapport fra den britiske tænketank Resolution Foundation ifølge Finans.

"Selvom recessioner er forskellige med hensyn til årsag og virkning, har de det tilfælles, at de er dårlige for levestandarden. De politiske beslutningstagere kan ikke forhindre recessioner i at ske, men de kan begrænse skaden med det rigtige politiske modsvar," siger James Smith, der er forskningsdirektør ved Resolution Foundation.

Ved at måle sig op af udbyttet på de britiske statsobligationer, mener tænketanken, at der er stor sandsynlighed for, at Storbritannien vil opleve den største nedgang siden lige før finanskrisen. Valutafaldet for det britiske pund, usikkerheden omkring Brexit og en dårlig økonomisk vækst er også bekymrende tegn på, hvad briterne har i vente, står der i rapporten, der udkom søndag.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs