FinansWatch

Nationalbanken: Hvidvask skal bekæmpes med grænseoverskridende indsats

Det er vigtigt med en styrket indsats på europæisk plan, hvis bekæmpelsen af hvidvask for alvor skal rykke, lyder det fra Nationalbanken.

Foto: Colourbox

En styrket indsats på europæisk plan er afgørende, hvis bankerne skal komme hvidvask til livs.

Det skriver Nationalbanken i sin seneste analyse, der er offentliggjort mandag morgen.

Heri lægger Nationalbanken vægt på, at bankerne har "en central rolle i at sikre et tilstrækkeligt kendskab til deres kunder og overvåge kundernes transaktioner".

Derfor er det også positivt, at der fra de danske myndigheders side er igangsat flere initiativer for at styrke bekæmpelsen af problemet.

"Den forstærkede indsats mod hvidvask hos de danske myndigheder er nødvendig, men det er helt afgørende, at der også bliver skabt bedre rammer for det europæiske samarbejde. Da hvidvask er et grænseoverskridende problem, er det også nødvendigt med en grænseoverskridende indsats i EU for at bekæmpe hvidvask."

"En fælles europæiske indsats vil gøre det muligt at opbygge stærke kompetencer på hvidvaskområdet og vil desuden give et langt bedre overblik over internationale bankkoncerners aktiviteter på tværs af grænser," skriver Nationalbanken.

Nationalbanken fremhæver endvidere i analysen, at mediebilledet af den danske finansielle sektor har været domineret af problemerne med hvidvask i Danske Banks estiske filial og ledelsens håndtering af sagen.

Det afspejler sig også i antallet af artikler i engelsksprogede medier med negativ omtale af danske banker, som er "vokset kraftigt".

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs