FinansWatch

Socialdemokratiet oplever øget behov for ny finansskat

Socialdemokratiet glæder sig over kursskifte hos Radikale Venstre, som nu bakker op om indførelsen af særlig europæisk finansskat. Ifølge socialdemokratisk ordfører er behovet for en sådan skat kun blevet større i de senere år.

Peter Hummelgaard | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Med opbakning fra de Radikale tegner der sig hos oppositionen nu et flertal for opbakning til en europæisk model for en finansskat på bankernes køb og salg af aktier. Det glæder Socialdemokratiet, som mener, at behovet for en sådan skat er blevet større, skriver Børsen.

Partiets EU-ordfører, Peter Hummelgaard, udtaler til avisen, han glæder sig over opbakningen til skatten, som vil omfatte en afgift på aktier på 0,1 pct. Baggrunden er et flere år gammelt forslag fra EU-kommissionen, men idéen er kun blevet endnu mere aktuel, mener ordføreren:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs