FinansWatch

Bankernes egen etiske forkæmper: Regel-tsunamien fortsætter – tag imod den med kyshånd

FW PODCAST: Juraprofessor Linda Nielsen er formand for den task force, som bankernes organisation Finans Danmark har nedsat for at komme med anbefalinger til hvidvaskbekæmpelse. Vi gør status over projektet i denne podcast fra FinansWatch.

Foto: Jan Mindegaard

Tre hvidvasklovpakker, øgede kapitalkrav, særlige økonomiske bidrag til at indfri politikernes valgløfter og krav om flere undersøgelser hos Bagmandspolitiet.

Mere rapportering, flere regler, flere penge. Samfundets krav til bankerne vokser og vokser. Sektoren er udsat for en decideret tsunami af regler. En tsunami, der bare bliver større i de kommende år.

"Sektoren kan ligeså godt omfavne regel-tsunamien, for den bliver ved med at være der i mange år endnu," siger juraprofessor Linda Nielsen i den seneste udgave af FinansWatch Podcast.

FinansWatch mødte hende til en snak om det arbejde, der lige nu foregår i den task force, der er nedsat af Finans Danmark, og som hun er formand for. Hun er desuden aktuel med en ny bog med titlen "Finansret", der også stiller skarpt på samfundsansvarets samspil med lovens bogstav.

Endelig er Linda Nielsen også taler ved prisuddelingen Årets Finansvirksomhed, som FinansWatch afholder 28. maj.

Til finansektorens næste årsmøde i december i år skal anbefalingerne fra task forcen præsenteres. Og der kommer flere krav, og flere omkostninger til bankdirektører, der i forvejen opruster for milliarder på compliance fronten.

"De hader det!" siger Linda Nielsen med et stort smil.

"Og det kan jeg godt forstå. Vi har så mange regler i forvejen, skal vi virkelig have mere?" spørger hun retorisk.

Svaret er, at der ikke er nogen vej uden om.

"Det politiske niveau har gjort rigtig meget. Men uanset hvad man laver af love og højere straframmer, så kommer alt an på, hvordan det komme til at spille ude i bankerne og hos medarbejderne. Derfor er det vigtigt at præcisere lidt mere," siger Linda Nielsen.

Hun taler desuden om behovet for gennemgribende kulturændring i hele sektoren.

Hør mere om, hvordan hun vil bygge bro fra paragrafferne til virkelighedens verden i denne FW Podcast.

Download og hør hele udsendelsen på iTunes Spotify eller Google Podcast.

Du kan også lytte med i afspilleren her:

 

 

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs