FinansWatch

Finanstilsynets direktør er lun på deling af information om suspekte bankkunder

For at stoppe finansiel kriminalitet vil det være en fordel, at banker kan dele information med hinanden på international basis, mener Finanstilsynets direktør Jesper Berg.

Foto: René Schütze

Banker må ikke dele information om kunder med hinanden, og det skaber et problem i forhold til den internationale bekæmpelse af finansiel kriminalitet som hvidvask. Nu lufter Finanstilsynets direktør Jesper Berg muligheden for, at bankerne kan dele information. Det skriver Bloomberg.

"Det faktum, at de tusinder af kunder, som forlod Danske (Bank, red) bare kunne gå over gaden og gå et andet sted hen, til et andet land – her var ingen deling af informationer – var meget uheldigt og skulle undgås," siger Jesper Berg til erhvervsmediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs