FinansWatch

Socialdemokratiet vil løsne regler for boliglån

Finanstilsynet er gået for langt i reguleringen af boliglån i de store byer, mener Henrik Sass Larsen, gruppeformand for Socialdemokratiet.

Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets gruppeformand Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Socialdemokratiet vil gøre det nemmere at låne penge til bolig og vil dermed – stik mod anbefalinger fra Nationalbanken – rulle stramninger på området tilbage. Det skriver Børsen.

"Reglerne er alt for rigide og alt for hårde. Finanstilsynet bør løsne grebet, sådan at almindelige mennesker kan få mulighed for at komme ind på boligmarkedet igen," siger Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, til Børsen.

Meldingen kommer efter, at lånereglerne de seneste år er blevet strammet for at undgå en boligboble de steder, hvor priserne er steget mest, især København og Aarhus. Her er der kommer skærpede krav til kreditvurderingen, ligesom muligheden for at vælge variabelt forrentede og afdragsfrie lån er blevet begrænset.

Det er især Finanstilsynets vækstvejledning fra 2016, som Socialdemokratiet vil have blødt op, men Henrik Sass Larsen vil ikke pege på, hvordan det konkret skal gøres.

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, vil ikke kommentere kritikken fra Socialdemokratiet.

Strammere låneregler rammer andelsmarkedet

Bankbosser frygter prisfald på buldrende boligmarked: "Korrektionen er sådan set allerede i gang"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere