FinansWatch

Socialdemokratiet vil løsne regler for boliglån

Finanstilsynet er gået for langt i reguleringen af boliglån i de store byer, mener Henrik Sass Larsen, gruppeformand for Socialdemokratiet.

Henrik Sass Larsen, Socialdemokratiets gruppeformand | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Socialdemokratiet vil gøre det nemmere at låne penge til bolig og vil dermed – stik mod anbefalinger fra Nationalbanken – rulle stramninger på området tilbage. Det skriver Børsen.

"Reglerne er alt for rigide og alt for hårde. Finanstilsynet bør løsne grebet, sådan at almindelige mennesker kan få mulighed for at komme ind på boligmarkedet igen," siger Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, til Børsen.

Meldingen kommer efter, at lånereglerne de seneste år er blevet strammet for at undgå en boligboble de steder, hvor priserne er steget mest, især København og Aarhus. Her er der kommer skærpede krav til kreditvurderingen, ligesom muligheden for at vælge variabelt forrentede og afdragsfrie lån er blevet begrænset.

Det er især Finanstilsynets vækstvejledning fra 2016, som Socialdemokratiet vil have blødt op, men Henrik Sass Larsen vil ikke pege på, hvordan det konkret skal gøres.

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, vil ikke kommentere kritikken fra Socialdemokratiet.

Strammere låneregler rammer andelsmarkedet 

Bankbosser frygter prisfald på buldrende boligmarked: "Korrektionen er sådan set allerede i gang" 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs