FinansWatch

Liberal kritik af hvidvask-stramninger: Risiko for bagslag og dyrere bankydelser

Den liberale tænketank CEPOS er bekymrede over den hårde detailregulering i ny politisk aftale, der skal bekæmpe hvidvask og kriminalitet. Liberal Alliance slår fast, at de uacceptable hvidvasksager på dansk jord kræver politisk indblanding.

Otto Brøns-Petersen | Foto: PR/Cepos

Det var en grundlæggende glad forligskreds, der roste erhvervsminister Rasmus Jarlov og tidligere på dagen fremlagde "vidtgående" og "skrappe" initiativer, der skal styrke bekæmpelsen af hvidvask og kriminalitet i den finansielle sektor. Men i den liberale tænketank Cepos, er ansigtet i mere alvorlige folder, og den brede aftale betegnes som bekymrende.

"Der er lagt op til en hårdere detailregulering, hvor myndighederne i endnu højere grad er direkte involveret i driften. Det kan let give bagslag i form af falsk tryghed og et større politisk ansvar, hvis noget alligevel går galt. Regningen for ekstra byrder på bankerne betales i sidste ende af kunderne i form af dyrere bankydelser," skriver analysechef i CEPOS, Otto Brøns-Petersen, i en kommentar.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs