FinansWatch

Nordiske myndigheder tester finanskrise-beredskabet

Godt 10 år efter finanskrisens hærgen har 31 nordiske myndigheder testet deres egen evne til at håndtere en ny finanskrise. En observatør fra IMF fulgte med fra sidelinjen.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Så er den gal igen: Stormløb på bankerne, pengemarkedet fryser til is og aktierne styrtdykker. Bare rolig. Det er bare en øvelse, eller det var bare en øvelse, da 31 myndigheder i Danmark, de øvrige nordiske lande samt fra de tre baltiske lande satte sig for at teste deres egen evne til at håndtere en større finanskrise i Nordeuropa.

I dagene 22. og 23. januar igangsatte deltagerlandene en hypotetisk finanskrise, hvor det finansielle system i en eller anden grad blev udsat for et krisescenarie. Øvelsen havde til formål at teste de forskellige myndigheders kriseberedskab og deres evne til at samarbejde og kommunikere på tværs af grænserne. Fra dansk side deltog både Nationalbanken, Finanstilsynet, Finansiel Stabilitet samt Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Også en repræsentant fra Den Internationale Valutafond, IMF, var til stede under øvelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs