FinansWatch

Regulering

Færøernes tredjestørste bank slipper for SIFI-status

For at blive udpeget til systemisk vigtig bank på Færøerne må bankens balance fremover ikke være lavere 3 mia. kr., har regeringen besluttet. Det skal forhindre, at forholdsvis små banker udpeges til såkaldte SIFI'er. En bank dermed slipper for SIFI-status.

Et år efter udbytteforslag hænger regeringens "store hammer" fortsat over bankerne

For et år siden foreslog Mette Frederiksen (S) at begrænse bankudbytter i forbindelse med en ny bankskat til finansiering af partiets tilbagetrækningsreform. Men selv om regeringen har arbejdet på reformen siden valget, vil den ikke løfte sløret for, om en udbyttebegrænsning bliver en del af reformen, eller om finanssektoren er blevet inddraget i arbejdet.

Banker advarer mod langt udbyttestop

Hvis ikke investorerne får belønning for at sætte kapital til rådighed, risikerer man ifølge bankernes brancheorganisation, at bankaktier bliver mindre interessante.

Corona får EU til at nøjes med quick fix af investorbeskyttelse

En evaluering og revision af hele EU-direktivet for handel med finansielle instrumenter – Mifid II – ser nu ud til at ende med et begrænset indgreb på området for investorbeskyttelse. Finans Danmark er tilfreds med de første signaler om ændringer, men ville gerne have haft et indgreb over for stadigt dyrere priser på markedsdata.

Udfasning af hjælpepakker kan ramme bankerne

I takt med, at coronakrisens hjælpepakker bliver udfaset, kan flere danske virksomheder komme i klemme, og det kommer også til at kunne ses på bankernes tabskonto, siger Finans Danmark, der dog ikke forventer, at banker selv vil komme i problemer.

Analyse: Kunsten at kravle ned fra EU-sparetræet

Danmark har sammen med sine tre sparevenner malet sig godt op i et hjørne, når det gælder det langsigtede budget og den genopretningsfond, som EU-Kommissionen præsenterer i dag, onsdag. Men der vil være livliner i forslaget, som gør det muligt for sparebanden at ændre holdning uden at tabe alt for meget ansigt.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere