FinansWatch

Regulering

Danske Bank risikerer uventet momsregning

EU-Domstolen skal nu tage stilling til, om Danske Bank skal betale en svensk momsafgift på 25 pct. for de serviceydelser, som bankens hovedkontor leverer til sin svenske filial. En tabt sag vil få stor betydning for bankverdenen, vurderer analytiker.

Svingdøren mellem tilsyn og finanssektor snurrer stadig knap et år efter stramning

I den store lovpakke om bekæmpelse af økonomisk kriminalitet fra foråret 2019 var et afgørende punkt, at trafikken mellem finanssektoren og Finanstilsynet skulle bremses via en karensperiode – den såkaldte vidensklausul. Men DJØF har stukket en kæp i hjulet. I den seneste måned har to profiler skiftet mellem sektoren og tilsynet.

Minister afviser at sætte ind mod negative renter – kun de rigeste bliver ramt

Det er indtil videre kun formuende bankkunder, der er ramt af negative renter på opsparingen, og der er ingen udsigt til, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil lovgive på området, fortæller han til FinansWatch. Forbrugerøkonom finder det "meget uheldigt," hvis grænsen falder så meget, at almindelig opsparing bliver ramt.

Ny dansk rente har fået gang i omsætningen

Arbejdet med at skabe en helt ny dansk referencerente, der mere effektivt kan måle temperaturen på pengemarkedet, er i fuld gang. Den underliggende omsætning på det ellers lidt sløve danske pengemarked er stigende. Men endnu ved Finans Danmark ikke helt, hvad renten skal bruges til på sigt.

Mens negative renter farer ind over Danmark tøver Nordea i Finland

Meget få danske banker er påpasselige med at indføre negative renter for privatkunder, men i Finland, hvor landets tilsyn har rådet bankerne til forsigtighed, er Nordea mere varsom med at rulle byrden ud på privatkunder. Også selvom rentesituationen er den samme i landet. Spørgsmålet er mere komplekst end blot teknik, siger topchef.

Tilsynet vil sætte ind over for greenwashing

Der vil være konkrete dokumentationskrav fra Finanstilsynet til danske finansvirksomheder, der ønsker at promovere sine såkaldte grønne produkter, så virksomhederne ikke pryder sig med lånte fjer.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere