FinansWatch

Regulering

Tilsyn gransker "uvildige" rådgivere

Finanstilsynet har undersøgt flere finansielle rådgivere, som kalder sig uvildige, men som modtager provision for at henvise kunder til eksempelvis investeringsfonde. Det har medført anmærkninger. Netop uvildigheden eller manglen på samme er et stridsmål mellem aktører i branchen i arbejdet med at oprette en lobbyorganisation.

Dyre investeringsrådgivere får hård kritik

Flere aktører melder om vækst i branchen for uvildig investeringsrådgivning. Ifølge formand for Penge- og Pensionspanelet er rådgiverbranchen dog blevet et uoverskueligt marked med for høje omkostninger flere steder. Forbrugerråd mener, at det er godt, at kunder søger alternativer til bankerne, men ser også problemer.

Tilsynschef bekymret for kraftig vækst i særlig del af lovgivningen

Tilsynsdirektør Jesper Berg gav ved konference udtryk for sin personlige bekymring over væksten i en særlig type banklovgivning. Der kan være en reguleringsmæssig konflikt mellem hensynet til det indre marked i EU og finansiel stabilitet, sagde direktøren, der også fordyber sig i tungt bankstof, når han holder ferie.

Karen Frøsig lever midt i lykkelig treenighed af selskabsledelse

Lovgivningen er blevet langt mere omfattende og detailstyret, mens bestyrelsesarbejdet er mere professionelt end før, siger Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank, ved en bankkonference, hvor hun fortæller om de tre ben, der danner rammen for hendes måde at lede banken på.

Boligminister nedtoner retorik over for Blackstone

Hvis Blackstone lægger sin tidligere adfærd i Danmark på hylden, er den udskældte ejendomsinvestor velkommen her på linje med andre investorer, siger boligminister Kaare Dybvad Bek. Dansk Blackstone-direktør har netop annonceret et kursskifte.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere