FinansWatch

Regulering

Finanstilsynet advarer banker om at udstede nye erhvervsudlån med høj gearing

En undersøgelse hos Finanstilsynet viser, at danske storbanker op til coronakrisen har ydet en betydelig mængde store erhvervslån til kunder med høj gearing og på lempelige betingelser. Tilsynet frygter konsekvensen af et hårdt recessionsscenarium kombineret med stigende renter og advarer bankerne om nye lån med samme gearing.

Whistleblowerordninger fylder meget lidt i små og mellemstore banker

I de små og mellemstore pengeinstitutter har whistleblowerordninger en meget lille plads i dagligdagen. Der bliver brugt få ressourcer på dem, og det er heller ikke til at få øje på whistleblowerne, lyder det til FinansWatch, som i en række artikler sætter fokus på whistleblowerordninger i finanssektoren.

Danske Bank reklamerede med ulovligt tandlægelån

Vejledende priser for tandlægelån i Danske Bank har været dyrere, end hvad man må kræve som følge af ny kviklånslov. Danske Bank retter fejl og forsikrer, at det ikke er muligt at lave ulovlige lån i bankens systemer.

Klumme: København har brug for flere friplejehjem

Der er plads til langt flere end de tre friplejehjem, der findes i København i dag, siger byens beskæftigelses- og integrationsborgmester i denne klumme, der er en reaktion på artikelserien Ældreboom og Afkastjagt.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere