FinansWatch

Regulering

Finansforenings lobbyister styrer uden om medierne i jagten på indflydelse

NÅR FINANSSEKTOREN LOBBYER: Forsikring & Pension undgår medierne i forsøget på at få gennemslagskraft med sit lobbyarbejde. I stedet opererer brancheorganisationen bag kulisserne på at skabe relationer til beslutningstagerne på Christiansborg og blandt sine øvrige interessenter, fortæller Jacob Winther, direktør for public affairs og kommunikation i F&P.

Særskat på bankerne er ikke et tabt slag endnu – lobbyisterne har mere krudt i bøssen

FW PODCAST: Socialdemokraternes forslag om et samfundsbidrag på 1,5 mia. kr. årligt fra bankerne ligner en tabt sag. Men politikerne er også under pres - nye skatter kan ramme helt skævt. Tidligere cheflobbyist og kommunikationsdirektør for Finans Danmark fortæller i denne FinansWatch Podcast, hvordan brancheorganisationen arbejder med at påvirke politikerne på Christiansborg.

Granskning af storbankers ansvar i udbytteskandale trækker ud

Sidste efterår annoncerede skatteminister Karsten Lauritzen, at han ville til bunds i sagen om udbyttesvindel, og derfor ville han undersøge ansvaret hos en række storbanker med en særlig rolle i sagen. Mere end syv måneder senere mangler skattemyndighederne stadig en konklusion fra Finanstilsynet.

Efter skarpe trusler i valgkampen: Finanslobby skal charmere nye magthavere fra svært udgangspunkt

NÅR FINANSSEKTOREN LOBBYER: Efter en valgkamp, der bød på krav om nye regninger og yderligere regulering til finanssektoren, står branchen over for en stor lobbyopgave. Men det bliver svært, da sektorens omdømme hænger i laser, og fordi det er sværere at overbevise politikere til venstre for midten om sektorens dagsorden, lyder det fra flere sider. FinansWatch ser i ny serie nærmere på lobbyisme i finanssektoren.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere