FinansWatch

Regulering

Fra erstatninger til forebyggelse: Forsikringsbranchen satser på ret til selv at levere fremtidigt hovedprodukt

Forsikring & Pension håber og tror, at regeringens kommende lovkatalog vil lægge op til videre rammer for, hvilke typer virksomheder forsikringsselskaberne må drive. Det skal styrke forebyggelsesindsatsen til glæde for både klimaet og erstatningsprocenten. Adm. direktør Anne Mette Toftegaard kalder en lovændring for afgørende for udviklingen af LB Forsikrings forretningsmodel.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Investeringsforeninger frygter eksplosion af nye produkter

Nye regler om bæredygtig rådgivning i bankerne kan få antallet af investeringsprodukter til at eksplodere, og investeringsforeningerne får meget svært ved at følge med. Hvis både sommerfugle på Mors og truede skildpadder i Afrika skal tilgodeses, kan administrationen lægge forretningen ned. Opdateret med dato for de nye reglers ikrafttræden.

LOPI vil have mindre stramme fit & proper-krav

Der mangler proportionalitet i Finanstilsynets egnethedskrav, mener adm. direktør Jan Kondrup fra de lokale pengeinstitutters brancheforening LOPI. Han foreslår, at der slækkes på kravene til nøglemedarbejdere og direktører i landets mindre institutter.

Finans Danmark og Morten Bødskov giver håndslag om coronalån

Finans Danmark varsler, at landets pengeinstitutter vil "gøre en stor indsats" for at stille finansiering til rådighed for virksomheder, som skal betale statslige coronalån tilbage. Virksomheder skal være "kreditværdige og levedygtige", fremgår det af en hensigtserklæring.

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs