FinansWatch

Nye låneregler kan ramme konverteringsmulighed for boligejere

Når der snart indføres nye låneregler, kan det blive sværere for boligejere at lave en såkaldt skrå konvertering, hvor man omlægger et obligationslån til et flekslån, skriver Finans.

Foto: PR

Vil man som boligejer konvertere sit obligationslån om til et flekslån for at reducere restgælden på sit lån, men fortsat have en lav månedlig ydelse, kan det blive sværere, når der inden længe indføres nye låneregler. Det skriver Finans.

1. oktober indføres der nemlig nye regler, der skal begrænse risikable lånetyper i vækstområderne København og Aarhus. Her skal realkreditinstitutter nedbringe andelen af flekslån og afdragsfrie lån for kunder med en gældsfaktor over fire, så de ikke udgør mere end 15 pct. I dag vurderes denne type lån at udgøre omkring 35 pct.

Det kan altså komme til at ramme boligejere med et obligationslån, som ellers ønsker at konvertere, vurderer flere realkreditselskaber.

"Det har været populært at gå fra et fast forrentet lån og over i et flekslån. Det er ikke sikkert, at en sådan skrå konvertering kan lade sig gøre. Måske skal man kreditgodkendes på ny. Vi ved det ikke endnu," siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, til Finans.

Stor uenighed om nye låneregler

Realkreditinstitutter efterlyser klarhed om nye låneregler

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere