FinansWatch

Nykredit sender kvart milliard retur til boligejere

De negative renter får Nykredit til at sende 250 mio. kr. tilbage til kunderne i år, skriver Finans.

/ritzau/Jens Dige
Foto: /ritzau/Jens Dige

Stadig flere danske boliglån er med negativ rente. I øjeblikket er der tale om ti pct. af alle danske boliglån. Det skriver Finans, som videre fortæller, at de negative renter alene får Nykredit til at sende 250 mio. kr. tilbage til kunderne i år.

Som erhvervsmediet påpeger, modregnes renten i bidraget hos Nykredit/Totalkredit, når der er tale om flekslån, mens modregningen ved fast forrentede lån eller F-kort-lån sker i form af et ekstraordinært afdrag.

"De 250 mio. kr. i årlig negativ rente er tilmed omkring 100 mio. kr. mere end for blot et kvartal siden. Årsagen er, at dels har lidt flere lån i dag udsigt til en negativ rente, dels har en del af lånene tilmed udsigt til en rente dybere i negativt territorium end før," siger seniorøkonom i Nykredit, Jeppe Borre, til Finans.

I Nykredit og Totalkredit er udgår lån, som enten har negativ rente eller udsigt til det pr. 1. oktober ud fra det aktuelle renteniveau, mere end 12 pct. af det samlede udlån. Hos Nordea Kredit er tallet 11 pct., hos BRFkredit 15 pct., mens Realkredit Danmark ikke har ønsket at oplyse andelen af lån med negativ rente.

Cheføkonom: Opsparing koster gennemsnitsfamilien 3000 kr. i 2017

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere