FinansWatch

Realkreditinstitutter efterlyser klarhed om nye låneregler

Om blot tre uger træder nye regler for boliglån i vækstområderne København og Aarhus i kraft. Men flere realkreditinstitutter savner klarhed om, hvordan de skal efterleve reglerne, skriver Jyllands-Posten.

Boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann

Om tre uger træder nye regler i kraft, der skal begrænse de mest risikable lånetyper til sårbare låntagere i København og Aarhus. Men selvom reglerne sådan set er klare nok, efterlyser flere realkreditinstitutter klarhed om, hvordan retningslinjerne konkret skal implementeres, skriver Jyllands-Posten.

Myndighederne har indført de nye regler, som indebærer, at risikable lånetyper som variabelt forrentede lån og afdragsfrihed maksimum må udgøre 15 pct. hos personer eller familier, hvis samlede gæld overstiger den samlede indtægt fire gange.

"Det er stadig uklart, hvordan vi skal efterleve dette styresignal. Tiden går, og vi synes, der er mange uafklarede punkter. Vi synes, det begynder at se lidt stramt ud," siger Mikkel Høegh, afdelingsdirektør i BRF Kredit, til Jyllands-Posten.

Boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann siger til avisen, at institutterne har "meget kort tid" til at implementere de nye regler. En stor opgave bliver blandt andet at etablere et system, der sikrer, at rådgiverne kan give kunderne klare svar, om de kan få et lån eller ej, skriver avisen.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere