FinansWatch

V vil give boligejere råderet over deres realkreditobligationer

Konkurrencerådets anbefaling om at lade boligejerne få overført deres realkreditobligationer bag deres lån til eget depot har opbakning hos Venstre, skriver Berlingske.

Venstre bakker om en af de centrale anbefalinger i den rapport om konkurrencen på realkreditmarkedet, som Konkurrencerådet kom med fredag. Det skriver Berlingske Business.

I rapporten anbefalder rådet at lade de danske boligejere få råderetten over realkreditobligationerne bag deres lån. Det vil betyde, mens det i dag kun er det enkelte realkreditinstitut, der kan handle obligationerne – hvormed boligejerne bliver tvunget til at betale de gebyrer og den kursskæring, som instituttet kræver – så kan boligejerne fremover få overført deres realkreditobligationer bag deres lån til deres eget depot.

Dermed vil de kunne vælge blandt forskellige fagfolk til at indfri og optage deres lån og dermed måske spare penge. Det lyder som en god ide, mener man i Venstre.

"Min rygmarvsreaktion er, at hvis det fremmer konkurrencen, så har jeg en positiv tilgang til anbefalingen. Hvis et selskab har monopol på at foretage en handel, så er det ikke fremmende for prissættelsen," udtaler Torsten Schack, erhvervsordfører i Venstre.

Ejendomsmæglerboss jubler over forslag i realkreditrapport

Minister: Vi har allerede gjort meget for konkurrencen på realkreditmarkedet

Tilsynsdirektør i hårdt angreb på Konkurrenceråd

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere