FinansWatch

Medie: Kommende rapport vil have ejendomsmæglere til at formidle realkreditlån

Den længe ventede rapport om konkurrencen på realkreditmarkedet lægger op til at give ejendomsmæglere en central rolle som formidlere af boliglån, skriver Insidebusiness.

Ejendomsmæglere bør blive formidlere af boliglån, da det kan være med til at sætte gang i konkurrencen på realkreditområdet. Sådan lyder en af anbefalingerne i et udkast til den kommende rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som præsenteres den 18. august. Det skriver Insidebusiness.

Det er ifølge rapporten nemlig et grundlæggende problem for konkurrencen, at folk på boligjagt ofte kun indhenter tilbud på realkreditlån fra deres bank. Derfor er det ifølge mediet en central anbefaling i rapporten at få ejendomsmæglere til enten præsentere boligkøberne for priser på lån fra forskellige realkreditinstitutter eller direkte formidle boliglån, skriver mediet om udkastet.

Ideen får opbakning fra lobbyorganisationen Finans Danmark:

"Vi støtter ideen, men det må drøftes videre med relevante aktører, hvordan anbefalingen kan udformes," lyder det i et høringssvar fra organisationen.

Ejendomsmæglere havde frem til 2015 mulighed for at sælge boliglån.

Konkurrenceredegørelse om realkredit udskydes igen-igen

Medie: Udkast skyder på omkostninger og bidragssatser i Nykredit

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere