FinansWatch

Boligejernes Realkredit meget tæt på første mål

Det kommende nye realkreditinstitut, Boligejernes Realkredit, er tæt på at nå første del af sit finansieringsmål. De fleste donationer er kommet fra private, men der er også kommet to større donationer, skriver Økonomisk Ugebrev.

Wagn Erik Nørgaard er bestyrelsesformand for Boligernes Realkredit. | Foto: PR

Boligejernes Realkredit, der ønsker at blive et billigere alternativ til de eksisterende realkreditinstitutter, er tæt på at være i mål med første del af finansieringen via platformen boomerang.dk. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Crowdfunding-indsamlingen blev skudt i gang for halvanden måned siden, og her, 54 dage før indsamlingen slutter, har 1317 aktører bidraget med at komme 92,3 pct. i mål med de 500.000 kr. Alle bidrag på mere end 500 kr. kan siden hen få mulighed for at få rabat på omkostningerne ved optagelse af et lån hos Boligejernes Realkredit. Ud over private bidrag er der to større donationer. Den ene er fra protestforeningen Fair Bidragssats, der har matchet sine medlemmers bidrag med op til 45.000 kr. Den anden er ligeledes på 45.000 kr. og kommer fra den uafhængige realkreditrådergiver RealRåd.

”RealRåd har i mange år kæmpet en hård kamp for at forbedre boligejernes lånevilkår i realkreditselskaberne. Og det er ikke gået ubemærket hen, hvorfor Konkurrencestyrelsen inviterede RealRåd til at bidrage med informationer til den længe ventede rapport om konkurrencen blandt realkreditselskaberne. Men også helt kontant ved at tilbyde kunderne handel med realkreditobligationer, når realkreditlånene skal udbetales og indfries. Det blev af Økonomisk Ugebrev omtalt som et monopolbrud, som sikrer RealRåds kunder betydelig lavere låneomkostninger. RealRåd er den eneste realkreditrådgiver, som tilbyder kunderne denne ydelse,” skriver Realråd i forbindelse med donationen.

Foreløbig er planen at etablere en erhvervsdrivende fond, som skal være ejer af et holdingselskab, som igen skal eje selve realkreditselskabet. Det betyder, at de mindst 500.000 kr., der bliver indsamlet i første omgang, skal bruges til at etablere selve holdingselskabet med en aktiekapital på mindst 500.000, oplyser Wagn Erik Nørgaard, der er bestyrelsesformand for Foreningen Boligejernes Realkredit til Økonomisk Ugebrev.

Realkredit Danmark glæder sig over svag fremgang i udlånet

Nyt realkreditinstitut starter pengejagt 

Ny app kan konvertere restgælden i din bolig væk 

Her er arbejdsgruppen bag nyt realkreditinstitut 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs