FinansWatch

Finansminister kaldes i samråd om statslån til almene boliger

Socialdemokratiet kalder finansministeren i samråd om regeringens forslag om at flytte finansieringen af almene boliger fra realkredit til statsobligationer. Det sker, efter at en rapport fra 2014 advarede om at droppe realkreditten som finansering. Det skriver Berlingske Tidende.

Finansminister Kristian Jensen (V).

Socialdemokratiets Benny Engelbrecht kalder nu finansminister Kristian Jensen i samråd om regeringens forslag om at flytte finansieringen af almene boliger fra realkreditten over på statsobligationer. Det skriver Berlingske Tidende.

I juni meddelte regeringen med boligminister Ole Birk Olsen (LA) i spidsen, at finansieringen af almene boliger skal flyttes fra realkredit til statsobligationer. Ifølge regeringen kan det give statskassen en årlig besparelse på 2 mia. kr. Forslaget, der vil være en del af regeringens udspil til en finanslov, blev mødt med tvivl om besparelsespotentialet, ligesom det kom frem, at en embedsmandsrapport fra 2014 direkte havde advaret mod at flytte finansieringen af de almene boliger fra realkreditten over på statslån, netop fordi der var usikkerhed omkring besparelsen.

Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, er bekendt med rapporten, og han er spændt på at se forslaget fra hans eget partis minister.

”Vi støtter regeringens ambition om at gøre det billigere. Jeg glæder mig til at få uddybet, hvad der er sket siden 2014, som gør, at staten nu kan gøre det meget billigere,” siger Joachim B. Olsen til Berlingske Tidende.

Udspillet har også mødt kritik var Venstres egne rækker.

Liberal tænketank stærkt tvivlsom over for milliardbesparelser i LA-ministers almene bolig-udspil

Løkke står fast på statslån trods markant intern kritik

Kristian Jensen: Statslån til boliger er gammel V-politik

Tvivlsomme milliard-besparelser ved at flytte almene boliglån til staten

Mere borgerlig kritik af regeringens planer om at flytte almen boliggæld

Chef for almene boliger ser ingen gevinst ved at droppe realkreditten

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere