FinansWatch

Venstre-folk raser over regeringens forslag om statslån til almene boliger

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe er vrede over regeringens forslag om at skifte realkreditfinanseringen af alment boligbyggeri ud med statslån. Det skriver Ekstra Bladet, det er kommet i besiddelse af en mailkorrespondence mellem en række Venstre-folk. Der er indkaldt til krisemøde onsdag morgen kl. 8.

Foto: PR-illustration

Interne mails, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser at der er stor utilfredshed blandt en række Venstre-folk om det forslag, som for en uge siden blev fremsat af bygnings- og boligminister Ole Birk Olsen (LA). Det skriver Ekstra Bladet.

I mailkorrespondencen, som Ekstra Blandet viderebringer, udtrykker folketingsmedlemmerne Hans Chr. Schmidt, Jan E. Jørgensen, Kristian Pihl Lorentzen, Peter Juel Jensen, Erling Bonnesen samt Jakob Engel-Schmidt kritik af både forslaget og selve forløbet, der ledte op til fremsættelsen af forslaget.

Kritikken af selve forslaget står i skarp kontrast til partiets næstformand og finansminister. Kristian Jensen, ser på sagen. Ifølge Ekstra Bladet har han som formand for regeringens Økonomiudvalg spillet en central rolle i udarbejdelsen af forslaget.

Ifølge Ekstra Bladet vil Venstres i dag onsdag morgen kl. 8 afholde et ekstraordinært, telefonisk gruppemøde om sagen.

Mere borgerlig kritik af regeringens planer om at flytte almen boliggæld

Bendtsen: "Fuldstændig vanvittigt" at nationalisere realkredit til almene boliger

Regeringen ignorerer klar advarsel mod statsgæld til almene boliger

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere