FinansWatch

Boligejere taber klagesager om bidragsatser

Flere boligejere klagede i 2016 over bidragsforhøjelser på deres boliglån uden at få medhold. Forbrugerrådet Tænk kalder det urimeligt, men siger, at juraen er i orden. Det skriver Børsen.

Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk. Foto: PR

Sidste års bidragsforhøjelser fik flere boligejere til at klage til Realkreditankenævnet, men uden at få medhold. Det skriver Børsen.

"Det er urimeligt, men hvis der ikke er noget juridisk at komme efter, fordi dokumenterne er læst og underskrevet, så kan klageren ikke få medhold, ligegyldigt hvor urimeligt vi synes, det er. Vi vil heller ikke give folk en illusion om, at de kan komme videre med det i retten. Så får forbrugerne brugt en masse penge unødigt," siger Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk, der selv sidder i nævnet.

Realkreditankenævnet modtog sidste år 308 klager, og heraf var godt 70 pct. over såkaldte "takster", der oftest handler om bidragssatser.

Ifølge sekretariatschef Susanne Nielsen, berører klagesagerne alle de institutter, som sidste år hævede deres bidragssatser. Nykredits datterselskab Totalkredit meldte i februar ud om højere priser, og siden fulgte Realkredit Danmark og Nordea Kredit trop. Kun BRF Kredit holdt bidragssatserne i ro i 2016.

Forbrugerombudsmand går efter større bøde til Totalkredit

Ankenævn frifinder Totalkredit i sager som udløste millionbøde i byretten

Læs alt om realkredittens bidragsforhøjelser

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere