Bankforsker tvivler på 1797's overlevelseschancer

Det nye realkreditinitiativ 1797, som blandt andet it-rigmanden Morten Lund står bag, levnes ikke mange chancer af bankforsker Lars Krull, skriver Berlingske Business.

For nylig lancerede it-iværksætteren og rigmanden Morten Lund ideen om at "sætte ild til" realkreditinstitutterne i form af det nye initiativ 1797. Men projektet og lignende initiativer får det svært, fortæller bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Berlingske Business

"Jeg levner ikke de nye aktører mange chancer, og det ærgrer mig," siger Lars Krull til avisen, der ellers gerne ser øget konkurrence på markedet.

Lars Krull nævner blandt andet, at det vil blive en udfordring for 1797, at bankerne og realkreditinstitutterne sidder tungt på distributionsapparatet af realkreditlån. Desuden vil mange danskere ifølge Krulls vurdering formentlig gå efter at optage lån hos et realkreditinstitut med en historik, da optagelsen af f.eks. et 30-årigt lån også handler om tillid til realkreditinstituttets levedygtighed.

Nogenlunde samme melding kommer fra seniorøkonom i Forbrugerrådet, Morten Bruun Pedersen, som til avisen fortæller, at han også mener, at 1797 og andre nye aktører som Boligejernes Realkreditinstitut vil få svært ved få tilstrækkelig volumen og overkomme kapitalkrav.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også