FinansWatch

Skype-millionær vil "sætte ild til realkreditinstitutterne"

Det er et hul i realkreditmarkedet, mener Skype-millionæren Morten Lund, der vil give realkreditinstitutterne heftig konkurrence med et nyt koncept.

Morten Lund, som både har været en af hovedpersonerne i Skype-eventyret og den kuldsejlede Nyhedsavisen, er parat med sit næste iværksættereventyr.

Denne gang bevæger han sig ind på realkreditmarkedet med selskabet 1797, der med en ny digital platform vil gøre realkreditinstitutterne og bidragssatserne overflødige, skriver Berlingske Business.

Pensionskasser og andre kan kanalisere større beløb til platformen, som udgør grundlaget for et billigere alternativ til realkreditlån. Med sig i bestyrelsen har han forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og Peter Kubicki, der er tidligere SEB-direktør.

"Lige nu handler du som boligejer med dit realkreditinstitut, som for tiden har nogle ret heftige bidragssatser. Men nedenunder sender de det videre til pensionskasserne, som køber de obligationer, der er grundlaget for lånene. Lad os da bare gå uden om institutterne, der er ejet af bankerne, og gå direkte til pensionskasserne. Realkredittanken med solidaritet var en smuk tanke i sin oprindelse. Men det er langt fra der, vi er i dag," siger Morten Lund til Berlingske Business og fortæller, at han "vil sætte ild til realkreditinstitutterne"

Rift om at bruge Vækstfonden til at finansiere ejendomme

Arbejdsgruppe på vej med nyt dansk realkreditinstitut

 

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere