FinansWatch

Nationalbanken: Politiske lempelser gør det sværere at kæmpe for realkreditten

Nationalbankdirektør Lars Rohde uddyber sin advarsel over for politikerne om ikke at ændre for meget på reglerne for dansk realkredit. Det kan gøre det sværere at kæmpe for dansk realkredit i udlandet, advarer han over for TV2 Business.

Nationalbankdirektør Lars Rohde. Foto: Danmarks Nationalbank

Nationalbankdirektør Lars Rohde uddyber nu sin advarsel mod de kommende lovændringer, der er resultatet af en politisk aftale med det formål at øge gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet.

"Det korte svar er, at det bliver sværere at kæmpe for realkreditten i udlandet med det forslag til lempelser, der ligger på bordet," siger Lars Rohde til TV2 Business.

FinansWatch skrev i sidste uge, at Nationalbanken i et høringsvar til de kommende lovændringer er imod to af lovforslagene. Ifølge TV2 Business er Lars Rohde især kritisk over for forslaget om, at det fremover skal være muligt at flytte et realkreditlån, selvom værdien af lånet overskrider den fastsatte lånegrænse.

Nationalbanken advarer imod to forslag i ny lov om mobilitet for boliglån

Over for TV2 Business uddyber nationalbankdirektøren også det andet forbehold, der handler om, at kunderne fremover skal varsles seks måneder i forvejen, hvis satserne hæves på deres boliglån. Forslaget omfatter også bankernes boliglån, og det er Nationalbanken imod. Den mener nemlig, at der er tale to vidt forskellige ting, og bankerne skal have mulighed for at tilpasse forretningen hurtigt, fordi det er en del af deres forretningsmodel.

Ny lov vil presse Jyske Banks boliglån

Forstå de nye regler for priserne på boliglån

Stærkt delte holdninger til nye regler for boliglån

Brian Mikkelsen: Ny aftale skaber ro om realkreditten

 

Forsiden lige nu

Nemid rykker over på mobilen som app

Det er slut med ikke at have adgang til netbanken, hvis du har smidt Nemid-nøglekortet væk. Finans Danmark og det offentlige har nemlig sammen udviklet en app.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere