FinansWatch

Stor konverteringsbølge kan være på vej

Boligejere med fastforrentede lån på 4 pct. kan spare penge ved en omlægning, og realkreditinstitutterne venter stor interesse.

Renteniveauet er faldet igen, og et 30-årigt boliglån med fast rente på 2,5 pct. er for første gang en realitet. Derfor venter realkreditten, at masser af boligejere vil konvertere til lånet ved førstkommende mulighed, skriver Berlingske Business.

Tommelfingerreglen lyder, at man skal spare mindst 1 procentpoint - og helst 1,5 - før det kan betale sig at konvertere sit fastforrentede lån. Derfor åbner 2,5 pct.-lånet op for, at de tusindvis af danskere med lån på 4 pct. nu kan konvertere og spare penge.

Boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann venter en stor konverteringsbølge til oktober, når lånene skal opsiges.

"Det vil være en af de største i mange år. Vi får allerede en del henvendelser om dette, men det er først ved udgangen af oktober, at folk skal opsige deres lån. Men holder renten sig nede på det aktuelle niveau, så vil vi få en ret stor konverteringsbølge til den tid," siger hun til Berlingske.

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs