FinansWatch

Sommertilbud: Billige lån med fast rente

Den lave rente gør de fastforrentede lån mere attraktive.

Renten er i bund, og det gør det attraktivt at vælge et fastforrentet boliglån her i sommertiden.

Hvis du optager et lån på 1. mio. kr. i dag, skal du betale 550 kr. mindre om måneden, end hvis du havde optaget lånet for et halvt år siden, viser beregninger fra Realkreditrådet.

”Renterne er faldet siden årsskiftet og har banket ydelsen ned på lån med fast rente. I dag betaler nye boligejere 550 kr. mindre om måneden for et fastforrentet lån i forhold til for et halvt år siden. De lavere renter betyder, at nye boligejere har endnu mere luft i budgettet end tidligere,” siger Ane Arnth Jensen, som er direktør i Realkreditrådet.

Et fastforrentet lån er i den forbindelse et lån med en løbetid på mindst 10 år.

Fald på 0,7 procentpoint

Årsagen til besparelsen er, at den effektive rente på nye fastforrentede lån er faldet med 0,7 procentpoint siden årsskiftet, og renten ligger i dag på 3,59 pct. Det viser dagens rentestatistik for juni 2014 fra Nationalbanken.

 

Til sammenligning er renten på F1-lån stort set på samme niveau som ved årsskiftet, og renten på F5-lån er faldet fra 2,15 pct. til 1,76 pct.

På F5-lånene er der altså også penge at spare i øjeblikket. Her er den månedlige besparelse ved at optage lånet nu i forhold til ved årsskiftet knap 330 kr.

”De danske husholdninger nyder således forsat godt af tiltroen til det danske realkreditsystem, og de deraf følgende lave renteniveauer, der er på realkreditlån,” siger Mette Bjarnholt, som er seniorøkonom i BRF Kredit.

Godt tidspunkt at konvertere

Det er derfor ikke en helt dårlig idé at vende blikket mod de fastforrentede lån, lyder rådet fra BRF Kredit.

”Selvom vi forventer, at de lave renter vil vare ved en tid endnu, giver det god mening allerede nu at flytte ud af de variabelt forrentede lån og over i et lån med fast rente,” siger Mette Bjarnholt.

Mette Bjarnholt forklarer, at realkreditinstitutterne om kort tid gennemfører et serieskift, som betyder, at de nuværende fastforrentede serier lukkes, og nye med længere løbetid åbnes.

”De nye obligationer har typiske en lavere kurs, hvilket betyder, at per mio. kr. man låner, får man udbetalt 10.000 kr. mindre per kurspoints forskel. I øjeblikket er forskellen på ca. 1,5 kurspoint, så konverterer man nu i stedet for om et par måneder, vil man få udbetalt op mod 15.000 kr. mere per lånt mio. kr.,” siger Mette Bjarnholt.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs