FinansWatch

Risikoråd har afdragsfrihed i sigtekornet

Råd kan bringe afdragsfrihed under nyt pres.

Foto: Nationalbanken

Når mødet i det såkaldte Systemiske Risikoråd slutter senere i dag, kan det meget let blive med en tung anbefaling til politikerne om igen at se på udbredelsen af de meget populære afdragsfrie lån.

Risikorådet blev oprettet i kølvandet på krisen for at give officielle advarsler til politikerne om uheldige økonomiske tendenser, så man kunne undgå at gentage politiske fejltrin fra årene op til 2008. Allerede ved sit andet møde fik man stukket hånden i en hvepserede, da man midt i de politiske forhandlinger om loven om systemisk vigtige banker anbefalede, at forslaget fra det såkaldte Michael Møller-udvalg blev indført.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs