FinansWatch

Andelshavere fanget i økonomisk morads

Hver tredje bolig står tom, og gælden er dobbelt så høj som bebyggelsens værdi. Alligevel må andelsforeningen Doktorparken ikke gå konkurs, så længe Nykredit mener, at foreningen er solvent.

Andelsforeningen Doktorparken i Hobro er ved at blive affolket. Fem boliger af 14 står tomme. De fleste efter dødsfald. Boligerne kan hverken sælges eller lejes ud til boligafgiften.

Nykredit har ikke fået rentebetaling de seneste tre kvartaler. Alligevel mener Vestre Landsret, at foreningen ikke er insolvent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs