FinansWatch

Nykredit taber højesteretssag om gebyrer

Nykredit får ikke lov til at sætte sine bidragssatser op, fastslår højesteret.

Det blev et nej fra Højesterets side til Nykredit i spørgsmålet om, hvorvidt bidragssatserne må sættes op.

Det fremgår af en meddelelse fra retten.

"Højesteret fastslog i dommen, at tilsagnet om nedsættelse af administrationsbidraget ikke var tidsbegrænset som anført af Nykredit. Højesteret udtalte endvidere, at der ikke var grundlag for at tilsidesætte Konkurrencerådets afgørelse om, at tilsagnet ikke kunne ophæves, men alene lempes," skriver Højesteret i en meddelelse.

Dommen var enstemmig, og betyder, at Nykredit ikke fremover vil kunne sætte sine bidragssatser for realkreditlån op. Dommen vedrører kun privatkunder i Nykredit.

Nykredit gav i 2003 konkurrencerådet tilsagn om, at man ikke ville sætte bidragene op over 0,50 pct. Det skete i forbindelse med overtagelsen af Totalkredit og gælder alene for kunder i Nykredit.

Sagen strækker sig helt tilbage til 2010.

"Nykredit varslede i februar 2010 forhøjelse af bidraget, men Konkurrencerådet påbød den 23. juni 2010 Nykredit ikke at gennemføre forhøjelsen. Konkurrencerådet fandt, at en forhøjelse af bidraget ville være en overtrædelse af tilsagnsvilkåret, da tilsagnet ikke kunne anses for tidsbegrænset. Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet den 2. december 2010," skriver Højesteret i meddelelsen.

Nykredit har siden stoppet for nyudlån til private igennem Nykredit. I stedet bliver lånene udstedt gennem Totalkredit, hvor restriktionerne ikke gælder. Dommen har heller ikke indflydelse på erhvervsudlån.

Nykredit skal betale 5,7 mio. kr. i omkostninger.

Forbrugerrådet: Der er ingen konkurrence om realkreditlån

Nykredit kan tjene et par hundrede mio. på vundet retssag

Avis: Højesteretsdom kan sende boliggebyrer i vejret

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere