FinansWatch

Regnskab: Nykredit opjusterer med kvart mia.

Resultatet for første kvartal lavere end sidste år, men Nykredit opjusterer alligevel sine forventninger til helåret med en kvart milliard.

Nykredits spareplan går bedre end ventet og sammen med en tilfredsstillende men dog lavere indtjening betyder det nu, at koncernen opjusterer forventningerne til helåret.

" Nykredits forretningsindtægter stiger i første kvartal med 7%. Vores omkostninger falder fortsat, og som følge heraf har vi reduceret vores omkostningsprocent betydeligt. Resultat før skat blev på 878 mio. kr. Hertil kommer kursregulering af strategiske aktier på 157 mio. kr., hvilket samlet set svarer til en resultatfremgang i forhold til 1. kvartal 2013," skriver koncernchef Michael Rasmussen i en kommentar og fortsætter:

"Vi opjusterer forventningerne med 250mio. kr. – blandt andet som følge af effekterne af Nykredit 2015-planen og bedring i kundernes økonomiske situation. Et tilfredsstillende resultat med fremgang på de rigtige poster, og det understøtter den retning, vi har sat med 2015-planen."

Det samlede resultat før skat var med 878 mio. kr. lavere end sidste år, hvor det endte på 923 mio.kr.

Kvart mia. bedre

For helåret forventes der efter nedskrivninger men før værdiregulering af renteswaps et resultat mellem 2,75 mia. kr. til 3,25 mia. kr.

" Samlet forventer Nykredit en forøgelse af basisindtjeningen efter nedskrivninger på 250 mio. kr. blandt andet som følge af effekter fra Nykredit 2015-planen samt lavere restanceniveauer, hvorefter basisindtjening efter nedskrivninger for årets som helhed forventes at udgøre 2.750 mio. kr. til 3.250 mio. kr.," skriver Nykredit.

Netop renteswaps er dog den helt store joker i Nykredits regnskab - alene i første kvartal bidrog de negativt med 228 mio. kr.

Omkostningerne er allerede faldet markant, men det meste af det 10 pct. store fald skyldes dog en forventet bortfald af afskrivninger på nogle tidsbegrænsede distributionsrettigheder, der fulgte med sammen med købet af Totalkredit, skriver Nykredit.

Bankens privatkunder har det sværere

Nedskrivningerne er steget på realkreditlånene fra 470 til 475 mio. kr. mens de er faldet markant på bankudlånene - fra 217 mio. kr. til nu 40 mio. kr.

"Nedskrivninger på udlån blev på 515 mio. kr. mod 687 mio. kr. i 1. kvartal 2013. Udviklingen afspejler faldende nedskrivninger på bankområdet og øgede nedskrivninger på realkreditlån til privatkunder," skriver Nykredit i regnskabet.

På bankssiden ser det dog ud som om privatkunderne har fået det lidt sværere.

" Koncernens nedskrivninger på bankudlån mv. faldt med 177 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år og udgjorde 40 mio. kr. Af periodens nedskrivninger vedrørte 77 mio. kr. privatkundeområdet, svarende til 0,49% af udlånet, mod en nettotilbageførelse på 6 mio. kr. i 1. kvartal 2013," skriver Nykredit.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs